Bara en liten tanke.

Varje år dör miljontals djur för klädindustrin, de plågas till döds och det är värre än vad vi människor kan förstå. Djuren lever trångt, är sjuka, äter på varandra och bara lider. När människan tycker det är dags, så blir djuren flådda levande. Jag tycker inte att dessa grova djurplågerier är acceptabelt! Jag hoppas att människan öppnar ögonen väldigt snart och sätter stopp för detta och med dessa ord här nedanför så hoppas jag att någon får upp ögonen, en själ och vi är på en början till något bättre.
Som ett inledande exempel kan jag börja med att när dessa pälsfarmar ska få tag på prärievargars päls från det vilda, så ställer de ut fällor där djuren fångas i till exempel benet. Smärtan är så hög så att de till och med försöker bita bort sina egna ben för att kunna komma bort från denna fälla, men innan benet är av så slår dessa människor ihjäl prärievargarna och då undrar man varför de inte skjuter djuret istället för att minska smärtan? Det är för att de inte vill ha ett hål i pälsen när dem sedan ska tillverka den. När de jagar prärievargarna på detta sätt så blir även andra djur påverkade, då när de också fastnar, men skillnaden med djuren är att dessa människor inte slår ihjäl dem, utan släpper dem fria med dessa stora skador. Dessa djur dör alltså också genom en plågsam död.
Jag anser att det inte finns någon anledning till att plåga alla dessa djur för att vi som människor ska känna oss vackra. Så utvecklade vi är så finns det syntet pälsar som är lika fina som äkta, skillnader finns det absolut men vad offrar du som individ helst? Att ett djur plågas för din skull? Eller att du kanske får en lite mindre mjukare päls?
I Kina är djurplågeriet som värst, alla djur flås levande, efter att deras skinn är borta så överlever dessa djur ca 5-10 minuter. Kina betalar höga priser på att få sätta till exempel ”Made in Italy” istället för det som är sant: ”Made in China” på deras produkter som sedan säljs vidare till andra länder. Med det kan du bli lurad av vad du köper, hund och katt päls är ofta fel märkta och därför kan du bära en katt som päls istället för en räv som det kanske stod på etiketten. De oäkta Canada goose jackorna är ofta gjort av en schäfers päls och denna hund du bär har blivit flådd. Till exempel katterna som har blivit flådda i Kina kan ha blivit stulna från djurälskande familjer, Peta har varit på päls farmar i Kina och har där sett hur djuren transporteras till de ställena de ska till. 800 stycken djur kan lastas på varje lastbil, burarna dem är instängda i är uppradade på varandra, burarna kastas ner från 10 meters höjd och djurens ben krossas inuti dem.
Jag tycker att alla människor i världen ska bli upplysta över hur pälsindustrin egentligen går till, att det inte är en snabb spruta som djur får och dör smärtfritt utan att de plågas till deras sista andetag. De ska även bli uppmanade om att köpa till exempel syntet päls istället för en riktig. Vad gör jackan, västen, mössan och så vidare snyggare med en riktig päls istället för en syntet, inget, det syns inte en skillnad.
Hur kan du som person känna dig vacker när du bär ett plagg som en gång i tiden kanske var en katt som blev flådd levande och dessutom kanske blev stulen från en kärleksfull familj? Du är lika hemsk som person att bära päls som att skapa den.
En säl föder ett barn per år, sälar skapar en stark relation snabbt med sitt nyfödda barn genom att känna igen varandra med lukt och ljud. Tätt inpå födseln så tar människan ungen ifrån modern och klubbar ihjäl barnet endast för att göra ett pälsplagg utav deras silkeslena vita päls som dem endast behåller i ca två veckor. Är den pälsen du köper fortfarande så fin efter dessa ord?
Jag tycker att världen är så utvecklad så alla levande själar borde behandlas med respekt! Vi människor blir också plågade dagligen, men det är något de flesta arbetar emot. Den största delen av oss människor lägger inte samma energi på alla djur, som då också har känslor som vi. Vad gör djuren för att dem har blivit så obetydliga för oss människor? Som att flå en hund, är inte en hund människans bästa vän?
I bara Sverige så dör 1,5 miljoner minkar per år på grund av pälsindustrin och det är ett slags djur och endast ett land. Tänk hur många djur som då plågas till döds per år när det är djur som bävrar, chinchillor, katter, hundar, rävar, vargar, kaniner, tvättbjörnar, mård hundar, lodjur, sälar, björnar och så vidare som utsätts för dessa djurplågerier och när det finns ca 243 länder till att räkna med. I Sverige har vi mink och-chinchilla farmar, det är förbjudet i Sverige att flå djuren levande. Man får gasa och el stöta djuren till döds, då det också stämplas som djurplågeri, i dessa farmar så är djuren skitiga, sjuka och de lever trångt. Men att Sverige endast har mink och-chinchilla farmar rättfärdigar inte djurplågerierna när vi samtidigt importerar in päls från andra länder där de flår dem levande.

Kommentarer

Design by: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0